Zeilen op het Markermeer

Zeilen op het Markermeer.

Zeilen op het Markermeer

We hadden een nieuwe boot. Een Midget 26. Om al het noodzakelijke aan boord te krijgen reden we enkele keren op en neer naar Marina Schokkerstrand. Een perfecte plek voor rustzoekers. en een mooie thuishaven centraal gelegen. Voor ons net te ver weg. Daarbij hadden we al een ligplaats 400 meter naast ons huis. 

“Een nieuwe boot inrichten is gewoon erg leuk werk!”

Het inrichten van een nieuwe boot is gewoon leuk werk. Je ontdekt alle opbergplekken waar je de  

 

Eindelijk vertrekken

Eindelijk! Alles wat we nodig hadden was aan boord. De boot was nagelopen, getest en klaar voor vertrek. Op naar IJburg! Zoals iedere jachtschipper weet is het altijd een logistieke uitdaging om de boot van de ene naar de andere plek te brengen. Om niet later terug te moeten om je auto op te halen, kun je natuurlijk met het openbaar vervoer. Hier was dat onhaalbaar. Dus een goede vriend gevraagd ons vanuit Amsterdam weg te brengen. Ook een zeiler en natuurlijk reuze nieuwsgierig naar de boot. Wij hadden een lift.

Lelystad

Nadat we door de s

Haven IJburg

De aanloop naar het Buiten IJ zie je van verre. De typische brug die IJburg bereikbaar maakt, de

Door S Sepp – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2648125

Enneüs Heermabrug, heeft de bijnaam “BH brug”  Langs het vuurtoreneiland de aanloop naar Amsterdam op. Tegenover de haven van Durgerdam is aan bakboord een doorgang gemaakt in de strekdam. Dit is de richting naar Watersportvereniging IJburg. Onze thuishaven. Het laatste stukje van de eerste tocht met de Merlyn. Langs de dijk waar het idee om weer een boot te kopen ontstond. Door de sluis naar de nieuwe ligplaats.